ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα

Εναρκτήρια συνάντηση (kick off meeting) του διασυνοριακού έργου "ToCulter" (12/7/2018)

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Tην Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ των εταίρων που συμμετέχουν στο διασυνοριακό έργο “Promote tourism and culture through water” με ακρωνύμιο “ToCulter”, στο οποίο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ) συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg IPA Ελλάδα – π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020» με εταίρους τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, το Δήμο Σιντικής, το Κέντρο Δια βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ2) Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και τους Δήμους Strumica και Struga από την π.Γ.Δ.Μ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 848.833,68 €, ενώ αυτός που αντιστοιχεί στις δράσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχεται στις 180.046,00 €. Το έργο θα διαρκέσει 18 μήνες και ο στόχος αυτού είναι η προώθηση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – π.Γ.Δ.Μ. με έμφαση στα σημαντικά υδάτινα σώματα και τις ιαματικές πηγές της περιοχής, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, καινοτόμες μορφές τουριστικής προβολής καθώς και δράσεις κατάρτισης για βελτίωση του συνολικού τουριστικού προϊόντος.

Επιπλέον, σκοπός του έργου είναι η προβολή των πόλεων με ιαματικές πηγές (spa towns), η διασφάλιση υψηλής ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, η διαμόρφωση κοινής τουριστικής ταυτότητας με εξειδίκευση στην κάθε περιοχή προώθησης και διαφήμισης καθώς και η ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών.

Οι δράσεις που προβλέπονται στα πλαίσια του έργου αφορούν στην εκπόνηση στρατηγικής μελέτης (master plan) για τις δράσεις που είναι σκόπιμο να υλοποιηθούν για την ανάδειξη των ιαματικών πηγών της περιοχής καθώς και η εκπόνηση μελέτης συγκριτικής αξιολόγησης. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί τοπικό σύμφωνο ποιότητας των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη διασυνοριακή περιοχή, δίκτυο διασύνδεσης πόλεων ιαματικών πηγών (spa towns) μέσω διαδρομών, τουριστικών περιπτέρων (Infokiosks) και δραστηριοτήτων σε κάθε περιοχή, θα υλοποιηθούν δράσεις κατάρτισης (επιχειρήσεων, ανέργων), δράσεις διαχείρισης των ιαματικών πηγών (spa) καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης.

Last modified on Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 15:46