ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα

Σε πλήρη εξέλιξη το Ευρωπαϊκού Έργο Cult-RInG, για την ανάπτυξη και θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

csm cult ring

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου διαπεριφερειακής συνεργασίας Cult-RInG στο οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe . Το Cult-RInG είναι ένα έργο διαπεριφερειακής συνεργασίας που αναδεικνύει την αξία των επενδύσεων στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές και τη συνεισφορά της ανάπτυξης νέων πολιτιστικών διαδρομών στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
Εκτός από την προφανή πολιτιστική αξία του έργου, η οποία έχει παγκόσμιο πεδίο εφαρμογής, στόχος είναι να αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα που δημιουργούν οι πολιτιστικές διαδρομές στην τοπική οικονομία μέσω ενίσχυσης του τουρισμού, προωθώντας την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και την επιχειρηματικότητα μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων και ελκυστικών προϊόντων και υπηρεσιών πολιτιστικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως κεντρική πολιτική της, την παράλληλη ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού ως ενιαίου πυλώνα αναπτυξιακής πολιτικής που μπορεί να φέρει εισόδημα, να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και να δημιουργήσει το σωστό υπόβαθρο για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τις επιχειρήσεις. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του έργου (https://www.interregeurope.eu/cult-ring/) το δεύτερο ενημερωτικό δελτίο του έργου στο οποίο εκτός των άλλων γίνεται αναφορά στην εκπροσώπηση του έργου στο 4ο Διεθνές Φόρουμ για την συνεργασία και τον Πολιτισμό το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Παράλληλα μέλη του εταιρικού σχήματος συμμετείχαν στην παγκοσμίου εμβέλειας τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο, ενώ οι εργασίες του έργου συνεχίζονται με τη πραγματοποίηση του 2ου διαπεριφερειακού θεματικού εργαστηρίου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στις 18 με 19 Απριλίου.
Το έργο Cult-RInG έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως αντιπροσωπευτικό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την προβολή του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου του έργου Cult-RInG σε ξεχωριστό αρχείο pdf

 

Last modified on Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 10:15