ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα

«Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Τρέχουσα κατάσταση και δυναμική των κοινωνικών επιχειρήσεων»- Ημερίδα ενημέρωσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου “Action Plan for Social Entrepreneurship”.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

apsfe

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Τρέχουσα κατάσταση και δυναμική των κοινωνικών επιχειρήσεων», συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 9:45 π.μ., στο ξενοδοχείο “Nikopolis Hotel” στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα Ballroom C), στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στην ημερίδα, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και την Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Καινοτομίας» με ακρώνυμο «Action Plan for Social Entrepreneurship», θα γίνουν οι παρακάτω παρουσιάσεις:

  • «Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και την Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Καινοτομίας» με ακρώνυμο «Action Plan for Social Entrepreneurship»-Συνοπτική παρουσίαση και στόχοι του Έργου– Γαλανός Γεώργιος , Λέκτορας, εκπρόσωπος του εταίρου Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • Κοινωνική επιχειρηματικότητα στη Βουλγαρία- παρουσίαση των δράσεων των εταίρων Δήμος Yakoruda και Τμήμα Τεχνών, Πανεπιστήμιο “NeofitRilski”, κα. ValkovaMaria, βοηθός καθηγητή, εκπρόσωπος του εταίρου Πανεπιστήμιο “NeofitRilski”.
  • Δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και εργαλεία του έργου, Δάμης Κωνσταντίνος,Νομικός - Εμπειρογνώμονας ,Τεχνικός Σύμβουλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Εκπαίδευση και επιμόρφωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Πόδας Νικόλαος, Τεχνικός Σύμβουλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Εργαλεία χρηματοδότησης για Κ.Α.Λ.Ο., Στάμκος Νεοκλής, Υπεύθυνος Τμήματος Μικροπιστώσεων, Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ)
  • Η δικτύωση και ο ρόλος της στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Παπαθεοδοσίου Ελένη, Πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ Κοιν.Σ.Επ. Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Καλές πρακτικές Κ.Α.Λ.Ο. - Παρουσίαση της Κοιν.Σ.ΕΠ. Προστασίας Περιβάλλοντος IONIANRECYCLEHELLAS, Πάντου Χρυσάνθη, Εκπρόσωπος της Κοιν.Σ.ΕΠ.

Το έργο “Action Plan for Social Entrepreneurship” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας “INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020”.

Το έργο “Action Plan for Social Entrepreneurship” έχει ως κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και γενικότερα της κοινωνικής οικονομίας.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, που δίνει έμφαση στην καλλιέργεια της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προώθηση των δημοκρατικών αρχών διαχείρισης και τον κοινωνικό αντίκτυπο. H διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να κινητοποιήσει και να αξιοποιήσει κοινωνικές δυνάμεις με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο συνολικός στόχος του έργου είναι μια μετρήσιμη ενδυνάμωση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς εφαρμογής του έργου, η οποία θα εκφράζεται από: α) την αύξηση του αριθμού χρηστών υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς και τον κύκλο εργασιών των υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων και β) τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι 28 Ιανουαρίου 2019.

Πληροφορίες για την ημερίδα και το έργο στο τηλέφωνο 2310 403004 κα Πλατσιούρη Έλλη, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας