ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. με το έργο CESME για την κυκλική οικονομία, στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες, 7-10 Οκτωβρίου 2019

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019

csm cesme 793b8952e5

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (European Week for Regions and Cities - EWRC) είναι μία ετήσια 4ήμερη εκδήλωση κατά την οποία οι περιφέρειες και οι πόλεις της ΕΕ προβάλλουν την προοπτική ανάπτυξης τους και τις δυνατότητες τους να εφαρμόσουν την πολιτική συνοχής της ΕΕ αποδεικνύοντας την βαρύτητα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη φετινή χρονιά το EWRC διοργανώνεται από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, στον χώρο Square Brussels Convention Centre, στο Mont des Arts. Το έργο CESME – Circular Economy for SMEs, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Interreg Europe, επιλέχθηκε από την Επιτροπή Διοργάνωσης, για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης εκδήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό-συνεδριακό χώρο SQUARE (αίθουσα 213-215), στις 4.30 το απόγευμα, θα λάβει χώρα συζήτηση στην οποία θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, για το πώς οι Περιφέρειες μπορούν να διαμορφώσουν πολιτικές και να αναπτύξουν στρατηγικές για την κυκλική οικονομία, επικεντρώνοντας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Μητροπολιτική Περιοχή της Μπολόνια, καθώς και τις ευκαιρίες ανάπτυξης και τις προοπτικές, που γεννά η κυκλική οικονομία για τις ΜΜΕ.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν, η Χρυσάνθη Κισκίνη, υπεύθυνη του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, από το Μητροπολιτικό Δήμο της Μπολόνια, η Valeria Stacchini, συντονίστρια έργων, ο Georgi Stefanov, συντονιστής του προγράμματος της WWF Βουλγαρίας για την Κλιματική Αλλαγή και την Πράσινη Οικονομία και η Maria Antikainen, επικεφαλής ερευνήτρια και συντονίστρια έργων από το VTT Τεχνολογικό Ερευνητικό Κέντρο Φιλανδίας. Στην έναρξη της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα INTERREG EUROPE και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του, από τον διευθυντή του προγράμματος INTERREG EUROPE, Erwin Siweris

Καθ’ όλη της διάρκεια του EWRC 2019, στον εκθεσιακό χώρο Agora θα λειτουργεί περίπτερο αφιερωμένο στο CESME, όπου εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. και του Περιφερειακού Ταμείου Κεντρικής Μακεδονίας, θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το έργο.